donderdag 1 augustus 2013

Aangekomen in Pieniński natuurparkDay 89 - Aangekomen in Pieniński natuurparkzondag 28 juli 2013

We hebben de kermis van Solina verlaten en we hebben Vandaag behoorlijk wat kilometers gereden. De eerste pauze hebben we bij de Mc Donalds gezeten, omdat de vorige camping geen wifi had en we graag mail wilden checken, WANT we hebben de camper toch te koop gezet op Marktplaats. We zijn zeer gecharmeerd van deze manier van vakantie houden, maar dan met een goedkopere en kleinere (Volkswagen) buscamper.

Het was tropisch warm vandaag, rond de 37 graden in de middag. Maar de lange warme rit loont de moeite, want we staan nu op een kleine, rustige en nette camping in het Pieniński natuurpark bij de rivier Dunajec, waar we morgen ook weer een heel warme dag willen overbruggen, voordat we gaan wandelen. Dinsdag wordt het namelijk waarschijnlijk koeler en dus beter wandelweer.

Onderweg was het landschap heuvelachtig, soms bebost en soms een lappendeken van diverse akkers. Bij aankomst in het natuurpark zagen we in de verte een bergkam met scherpe punten. Geen idee welke bergketen dit is, maar mooi was het wel met licht van de namiddagzon.

Het verschil tussen Polen en vorige landen is dat je hier geen paard en wagen meer ziet, geen Roma, weinig verkopers langs de kant van de weg, betere wegen en goed verzorgde huizen en mensen. En géén zwerfhonden, alhoewel we daar nooit last van hebben gehad.

Wel zien we ontzettend veel oudere en ook heel moderne kerken met daarnaast vaak een begraafplaats met rijk versierde graven. Tijdens de tweede pauze van vandaag stonden we bij een gerenoveerde houten kerk in Libusza uit 1513 en staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Deze was jammer genoeg gesloten...

Morgen dus verkoeling zoeken bij de rivier (die overigens de grens vormt tussen Slowakije en Polen), picknicken en vakantie vieren :-).De houten UNESCO-kerk in Libusza
[Map]

Mooi uitzicht over het Poolse landschap op een (no
[Map]Sent from my iPad by My Vacation HD app (www.myvacationapp.com)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten