donderdag 1 augustus 2013

Fietsend door KrakauDay 93 - Fietsend door Krakaudonderdag 1 augustus 2013

De dag begon met een probleem: we roken weer heel licht weer die rotte-eierenlucht en Peter is vervolgens op onderzoek uitgegaan door de huishoudaccu eens van wat dichterbij te bekijken. Deze zit onder de bijrijdersstoel en na deze eraf geschroefd te hebben, en wat info op internet bekeken te hebben, bleek inderdaad de accu bijna overleden te zijn. Via internet vonden we een campergarage 7 km verderop (wel fijn om nu in een grote stad te zijn). Peter is ernaartoe gereden en men heeft er meteen een nieuwe besteld, die er dan ook meteen 2 uur later is. Daar heeft Peter niet op gewacht en morgen kunnen we de accu laten vervangen!

Na de lunch zijn we weer naar Krakau gefietst en hebben we kaartjes gekocht voor een Klezmer concert vanavond in één van de synagoges van de Kazimierz wijk. Dat vindt elke avond behalve vrijdag en zaterdag plaats in die synagoge. Daarna besloten we met de fietsen naar de oude binnenstad te gaan en daar met de fiets de boel te verkennen. Eerst zijn we gestopt bij het marktplein met een grote lakenhal, omringd door prachtige huizen in barokstijl en uiteraard een grote kerk en standbeeld. De oude binnenstad heeft naast een stadsmuur ook een park eromheen, waar je ook kunt fietsen. Via het park en vervolgens elke keer een nieuwe weg richting het marktplein inrijden is een leuke manier om van alles te zien.

We wilden voor het concert nog wat eten en dat werd een keertje iets heel anders, namelijk Japans, en erg lekker. De meisjes vonden alleen de rijst lekker, maar ja, wij willen ook wel eens iets anders ;-).

Het Klezmer concert begon om 18 uur en was een mix van traditioneel en eigen interpretatie. De band bestond uit vier leden, met een viool, contrabas, accordeon en een drummer met diverse handtrommels en andere grappige kleinere instrumenten. Fleur ging er op het laatst enthousiast van dansen.

Weer een mooie middag Krakau!Marktplein van Krakau
[Map]

Familiefoto
[Map]

Wat een schatjes...
[Map]

Klezmer muziek!
[Map]Sent from my iPad by My Vacation HD app (www.myvacationapp.com)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten