woensdag 7 augustus 2013

Wandelen in de bossen van het Świętokrzyski natuurparkDay 96 - Wandelen in de bossen van het Świętokrzyski natuurparkzondag 4 augustus 2013

Na een rit met een vaak huilende Jasmijn aan board kwamen we gisteren aan in het Świętzokrzyski park. Een klein park met vooral bos en kwartsiet stenen. Omdat we er al vroeg waren, zijn we op onderzoek uitgegaan in het gebied en vonden we langs de kant van de weg een parkeerplaats op een groot grasveld in de schaduw, waar we voor een paar zloty mochten overnachten. Omdat het zo warm was en we allemaal een wat mindere dag hadden, hebben we 's middags niet veel meer gedaan. 's Avonds koelt het inmiddels behoorlijk af, dus de lange broeken moeten weer uit de kast.

Vandaag zijn we met de rugdragers naar het park gegaan en net als vele anderen, vooral Polen, hebben we een wandelroute door het bos genomen naar een hooggelegen punt van die omgeving. Aan het begin van de wandelroute stonden diverse gedenktekens met het jaartal 1943 erop. Helaas kunnen we de teksten niet lezen, maar wel concluderen dat hier het een en ander is gebeurd in de Tweede Wereldoorlog.

Het was een beetje klimmen en later klauteren over stenen in het bos, wat de meiden leuk vinden. We zijn ook op kabouterjacht geweest, maar helaas, geen kabouters gevonden...

Als je met dit warme weer iets actiefs wilt doen, is wandelen in zo'n dichtbegroeid bos best fijn. Aan het begin van de route was zelfs een bron met in de buurt een fonteintje. Wederom heerlijk water!

We hadden via de website camperpark.pl een camping gevonden aan een meertje in de buurt. Het zou een uur rijden zijn maar werd al gauw langer want de weg was afgesloten. Wat dan weer resulteert in een veel leukere weg ernaar toe. Onderweg zagen we twee kraanvogels in het veld zitten.

Bij het meer stond een file van dagjesmensen die weer naar huis gingen en Truus leidde ons over een zandweg langs het meer waar nog menig Pool aan het genieten was van de laatste zonuren en het weekend. Aan het einde van de zandweg stond een camper en daar zijn we vlakbij gaan staan. Geen camping dus, masr wel een mooie plek om vrij te staan. Later kwamen we erachter dat de werkelijke camping aan de andere kant van het meer is. Inmiddels is het avond en met een paar andere tentjes verderop staan we hier lekker rustig. Wel horen we discomuziek van de overkant, maar inmiddels zitten we binnen, omdat teveel muggen ons lekker vinden. We zijn allemaal heerlijk koud afgespoeld onder onze eigen buitendouche en we gaan morgen relaxen bij het meer.

Stiekem verlangen we al een beetje naar huis. We willen graag de zolderkamer aan de achterkant wat opknappen, zodat deze wat gezelliger is om te zitten. En ondanks dat de manier waarop we nu leven, behoorlijk eigen is geworden, is het luxe leven thuis toch ook wel heel fijn na drie maanden kamperen :-).De waterbron van het park
[Map]

Fleur bij het hoogste punt van de wandelroute
[Map]

Een van de gedenktekens van 1943
[Map]Sent from my iPad by My Vacation HD app (www.myvacationapp.com)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten