dinsdag 14 mei 2013

Europa camperreis 2013Day 13maandag 13 mei 2013

Na ons bezoek aan Villa d'Este in Tivoli, ten oosten van Rome, zijn we door de bergen (de Apennijnen) gereden naar een camperplaats met 'bio agriturismo' (in Anersa degli Abruzzi). Er zijn veel agriturismo mogelijkheden in Italiƫ valt ons op. Het lag in de bergen met uitzicht op de hoogste top met sneeuw (waarschijnlijk de Gran Sasso) en we konden niet het grindweggetje ernaartoe halen. Dat trok de camper niet. Gelukkig bleek dat we ook een zijweg konden nemen die vlakker was.

Het bleek een bio-boerenbedrijf te zijn dat schapen- en geitenkaas maakt en een eigen restaurantje heeft. Leuk voor de kinderen waren de ezel met veulen, de varkens met biggetjes en de geiten. Ook waren er een paar grote witte honden, waarvan er eentje wat ouder was en ging liggen slapen op de weg als je hem aanhaalde. En leuk voor ons was het bijbehorende restaurant. We waren weliswaar de enige gasten aan tafel, maar dat kon de pret zeker niet drukken, want het eten was weer smaakvol. Wat eenvoudiger maar wel grotendeels van hun eigen producten bereid. Uiteraard waren er kaas, worst, ricotta en ook gegrild lam. De camper stond weer praktisch naast de deur van het restaurant, zodat de babyfoon zijn werk kon doen.

De volgende ochtend renden er ineens een paar paarden en de ezel langs onze camper over de weg; die waren vermoedelijk losgebroken. We vertrokken wat later en eigenlijk hadden we vandaag nog willen wandelen met de kinderen in het nationale park van Abruzzo, maar het is er niet van gekomen. De rit door de bergen en door het park was werkelijk adembenemend en we kwamen ook sneeuw tegen in de berm. We konden even stoppen en de ijzige sneeuw aanraken.

Om Jasmijn te laten slapen, zijn we gestopt in het dorp Alfedena, vlakbij een vervallen kasteeltje. Fleur en Sanneke zijn daar nog naartoe gewandeld en had een prachtig uitzicht over het gebied.

Nu staan we bij een wijnproductiebedrijf tussen pallets en enorme pakken met lege wijnflessen. Niet echt idyllisch en morgen moeten we op tijd weg, omdat er vrachtwagens komen om te laden of lossen. Komt mooi uit, want dan kunnen we morgenochtend op tijd gaan rijden naar de Adriatische kust.Kamperen in de bergen bij de bioboer
[Map]

Regen en zonneschijn tegelijkertijd...
[Map]

Fleurs naam in de sneeuw 'vereeuwigd'
[Map]Sent from my iPad by My Vacation HD app (www.myvacationapp.com)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten