zaterdag 4 mei 2013

Europa camperreis 2013Day 4zaterdag 4 mei 2013
Gisteravond hebben we voor het eerst overnacht op een plek van Fattore Amico, een vereniging waar boerenbedrijven in Italië aan verbonden zijn en waarvan wij lid zijn. Wij mogen met dit lidmaatschap bij deze bedrijven met de camper overnachten en in veel gevallen is er een winkeltje bij met hun eigen producten. We waren vannacht bij een bio wijnboer, distilleerderij en B&B locatie, met een eigen restaurant. We konden de camper praktisch naast het restaurant zetten en met de babyfoon op tafel hebben we daar heerlijk samen gegeten, van hun wijnen geproefd (gedronken...) en van het internationale gezelschap dat ons uitnodigde bij hen te komen zitten. Je begrijpt het; het was een overheerlijke plek om te zijn, maar je kunt daar maar één nacht verblijven, dus zijn we vandaag op pad gegaan richting zee.
Een rit langs de kustlijn en door Genua bracht ons langs de zee, maar we konden er alleen naar kijken. Geen parkeerplek natuurlijk en daarom zijn we meteen naar een camping gereden in Rapallo. Na de middagslaap hebben we de fietsen gepakt en zijn we naar het strand gereden. Het was heerlijk weer en Fleur en Jasmijn vonden het heerlijk om in het zand te spelen.
Helaas wordt het hier slechter weer morgen en ondanks dat we in Rapallo eigenlijk twee nachten willen overnachten, overwegen we nu toch weer verder te rijden.
Het is heel comfortabel om je eigen huis steeds bij je te hebben. En de kinderen vermaken zich ook heel goed, óók als ze in de autostoel zitten. Dat is wel een groot verschil met de vakantie van vorig jaar. Nu spelen ze veel meer samen en tekenen ze er veel op los, 'lezen' elkaar voor en kletsen samen heel wat af. Een speeltuin is handig, maar met een pannetje met water en een paar bekers vermaakt in ieder geval Fleur zich heel goed.
Wifi is er over het algemeen alleen op campings en daar verblijven we niet zo heel vaak, dus het zal niet altijd lukken regelmatig iets te posten
Sent from my iPad by My Vacation HD app (www.myvacationapp.com)

2 opmerkingen:

  1. Ben zo benieuwd naar jullie verdere ervaringen,... wat een vrijheid he,...weet nog goed het gevoel. Fantastisch! Fijn dat het goed met de kids gaat en jullie ook nog mogelijkheden voor romantiek hebben. Jullie avontuur inspireert me om na de volgende sabbatical mss wel een klein camperbusje te kopen en tzt over de nodige jaren lekker er op uit te trekken (met een goede anwb verzekering).

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gaaf, Daphne. Ja, de vrijheid is heerlijk inderdaad. En steeds inspelen op de omstandigheden maakt je flexibeler.

    BeantwoordenVerwijderen