dinsdag 21 mei 2013

Zoeken naar een overnachtingsplaatsDay 21 - Zoeken naar een overnachtingsplaatsdinsdag 21 mei 2013

Het Florence van Apulië is het niet geworden, de stad Lecce... Nadat we gisteren de boerderij waar we naast kampeerden in Carovigno hadden bekeken en wat kaas hadden gekocht, vertrokken we na de middagslaap richting Lecce naar een camperpark. Toen we aankwamen, bleek deze of gesloten te zijn of gewoon niet meer te bestaan. Het viel ons onderweg al op dat we in een wat armer gebied kwamen, want veel panden langs de weg zagen er vervallen uit.

De volgende in de TomTom met camperplaatsen was ook gesloten en een camping het dichtst in de buurt zou pas in juni open gaan. Dan maar Lecce zelf proberen. We hadden van een mevrouw een adres doorgekregen. Dat was wel een parkeerplaats nabij de stad maar geen overnachtingsplek. Een aardige andere campereigenaar die daar stond, had via zijn telefoon een camperplaats opgezocht die de eerste gesloten camperpark bleek te zijn. Tja, en dan is het al tegen zevenen... Stom dat we niet eerder vertrokken waren. We besloten richting de kust te gaan, omdat we daar eerder wel wat mogelijkheden voor gewoon parkeren hadden gezien. Maar de weg ernaartoe was afgesloten en toen kwamen we in een durpke uit met smalle straten. Uiteindelijk vond de TomTom een alternatieve route en die zijn we maar gaan volgen. Ineens reden we langs een camping die niet in de gids of TomTom stond en toen we daar aankwamen, bleek deze ook nog gesloten te zijn. Het seizoen moet in de hak van Italië nog beginnen. Gelukkig was de eigenaar er wel en we mochten een nacht daar staan. Snel wat pasta en een potje saus in de pan, eten en kinderen naar bed.

Dit hadden we allemaal niet verwacht en de les voor de volgende keer is dat we wel eerder vertrekken en niet pas na het slaapje van Jasmijn. De rit zou kort zijn en dat was die ook, maar door al dat gezoek hadden we pas om 19.30 uur een plek om te overnachten.

Lecce slaan we dus maar over en vanochtend zijn we teruggereden richting Bari en staan we bij de kust bij Monópoli (hé, daar zijn we eerder geweest...) op een grote en luxe camping voor twee nachten. Even alles verversen, lozen, aanvullen, wassen, douchen, schoonmaken en lekker naar het strand, want het is mooi weer!!

Sent from my iPad by My Vacation HD app (www.myvacationapp.com)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten