dinsdag 21 mei 2013

TrulliDay 19 - Trullizondag 19 mei 2013

Gisteren zijn we naar Alberobello gereden 22 kilometer ten zuiden van de plek waar we vertrokken (nabij Monópoli) en daar de camper geparkeerd buiten het dorpje. Fietsen eraf en we waren al snel in het, gedeelte met de toeristische trulli. We zijn nog even doorgefietst en kwamen al snel in het buitengebied. Toen we een grindpaadje namen, zag een meneer ons die aan het werk was tussen de kersenbomen en we kregen weer kersen aangeboden. Voor de 'bambini'! Het is heerlijk om in dit gebied te fietsen.

Terug in het toeristische deel hebben we daar geluncht (en Jasmijn gesjanst met de obers) en een gelato gegeten. Daarna zijn we met de camper naar ons volgende overnachtingsadres gereden in Cisternino, wederom van Fattore Amico en dit keer stonden we bij een kaasfabriek en dito winkel. Toen die open ging, hebben we lekker wat kaasjes en verse ricotta gekocht. De plek zelf was niet bijzonder, maar wel zijn we vandaag weer met de fietsen vanaf die plek eropuit gegaan. Het is hier weliswaar niet bergachtig, maar het heuvellandschap is toch wel pittig en met inmiddels een flinke zon op het hoofd, veroorzaakt een fietstocht wat rood aangelopen gezichten... We zijn maar gewoon wat gaan fietsen en kwamen op leuke weggetjes uit en hebben veel oude en nieuwe trulli gezien. Het is bovendien een rijk gebied, want er staan prachtige huizen in deze omgeving.

Na de lunch in de camper zijn we doorgereden naar een Fattore Amico overnachtingsadres ietsje verderop, in Carovigno, bij een boerderij met heel veel dieren. We staan weer tussen de olijfbomen en er lopen geiten en kalkoenen rond. 's Middags hebben we hier gerust en hebben de meiden op het picknickkleed gespeeld, met allerlei dierengeluiden op de achtergrond.

Aan de overkant van de weg is een bio-kersenboomgaard en we kregen waarschijnlijk van de eigenaar drie takken met grote lichtrode kersen aangeboden toen hij ons zag staan bij de buurman. Wederom voor de bambini :-). Die zorgen bovendien voor nogal wat glimlachen van mensen die we tegenkomen.

Morgenochtend gaan we de boerderij zelf bezoeken en daarna gaan we richting de hak, naar de stad Lecce, het Florence van Apulië.Voor een trullo in Alberobello
[Map]

Uitrusten bij een Fattore Amico adres in Carovigno
[Map]Sent from my iPad by My Vacation HD app (www.myvacationapp.com)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten