dinsdag 21 mei 2013

Naar Bari en MonopoliDay 17 - Naar Bari en Monopolivrijdag 17 mei 2013

Vandaag begon de dag met heerlijk weer en zijn we verder gereisd naar Bari en vervolgens Monopoli. Onderweg reden we prachtig langs de kust en het landschap werd steeds vlakker. Er werd landbouw bedreven (knoflook, wortels) en we reden door een soort deltagebied. We hebben zelfs flamingo's gezien. In Bari hebben we de boottickets voor Griekenland op kunnen halen, maar helaas nog niet het cadeau van de buren. Het adres waar het naar is opgestuurd, is geen ontvangend filiaal en ze verwezen ons naar het postkantoor in het centrum van Bari. Daar zijn we niet meer geweest, maar dat gaan we op de dag van vertrek met de boot nog eens proberen.

We verblijven weer bij een Fattore Amico boerenbedrijf met 12 hectare grond met olijfbomen, amandelbomen en een paar kersenbomen. Ze produceren in coöperatievorm biologische olijf- en amandelolie. We hebben heerlijke olijfolie mogen proeven van de eigenaar en hij heeft ons met de auto naar zijn land gebracht en kersen laten plukken. Met kersen in de oren bij alle meiden reed de eigenaar ons naar het gebouw waar de olijven geperst worden tot olie. Er stond een traditionele productiestraat en een moderne. De 'persen' stonden helaas stil.

We kunnen trouwens Italiaans wel redelijk volgen. Met wat gebaren erbij, komen we een heel eind. Alleen antwoorden of zelf vragen stellen is lastiger.

We hebben naast twee bakken met kersen ook een flesje amandelolie gekregen. Het leuke van dit bedrijf is, is dat zij ook via hun website hun producten verkopen binnen Europa (www.biologicanetti.it).

De omgeving is hier wederom erg mooi. Veel olijfbomen, beetje heuvelachtig en langs de kronkelende wegen prachtige witte huizen. Ook vind je hier de trulli: kalkstenen huisjes in kegelvorm. Ze zien er erg grappig uit en sieren de omgeving. Morgen willen we een stadje/dorp bezoeken waar veel van deze trulli staan. Moet wel toeristisch zijn, maar we hebben zin om iets actiefs te doen dus de fietsen gaan van het rek en we combineren het bezoek aan de trulli met een fietstocht.Met een deel van de kersenoogst
[Map]Sent from my iPad by My Vacation HD app (www.myvacationapp.com)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten