dinsdag 14 mei 2013

Europa camperreis 2013Day 12zondag 12 mei 2013

Na een heerlijke hangdag op de rustige camping aan het Bracciano meer zijn we zaterdag naar Tivoli, ten oosten van Rome, vertrokken en hebben daar in een prachtige omgeving bij de boer gestaan in een olijfboomgaard, wijn geproefd en gekocht.

Het was daar echt Bell'Italia! Dat is wat het reizen met een camper zo gaaf maakt. Je staat het ene moment op een camping, het andere moment op een parkeerplaats voor campers en dan weer alleen op het platteland bij de boer. Omdat we zelfvoorzienend zijn, zijn we niet afhankelijk van gas, water, licht of toilet. Behoorlijk wat vrijheid dus. Nadeel is wel het parkeren. Vanochtend vertrokken we naar Villa d'Este om wat cultuur te snuiven en parkeren bleek wel lastig te zijn. Toch hebben we een plekje gevonden en konden we erop uit. En absoluut de moeite waard! Rome bezoeken vinden we met kleine kinderen iets teveel van het goede, maar Villa d'Este is een zeer goed alternatief. Het is een villa uit de zestiende met een heel park met reuzefonteinen eromheen. En een mooi uitzicht over het dal. Dank, Johannes, voor deze tip.

Nu zijn we op weg om de laars van Italiƫ via het nationaleparkengebied te doorkruizen, zodat we de laatste periode van ons verblijf in Italiƫ in de hak en hiel kunnen verblijven. De uitzichten onderweg zijn vaak erg mooi. En zeker nu het voorjaar is doorgebroken. Overal bloesem, lekkere bloemluchten, klaprozen langs de weg en ander moois.Kamperen tussen de olijfbomen
[Map]

Villa d'Este in Tivoli
[Map]

Villa d'Este in Tivoli, met z'n allen
[Map]Sent from my iPad by My Vacation HD app (www.myvacationapp.com)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten