vrijdag 31 mei 2013

Europa camperreis 2013Day 28dinsdag 28 mei 2013

Na flink wat inkopen gedaan te hebben (altijd meer dan we in gedachten hadden..) zijn we naar Monodendri vertrokken, bij de Vikos kloof in het Zagori natuurpark. Wauw, wat is het hier mooi! We hadden een tip gekregen voor een camperplaats, maar de coördinaten verwezen naar een plek waar we met de camper niet konden komen.

We zijn vervolgens bij het klooster van Monodendri gaan staan op de parkeerplaats en aan het einde van de middag hebben we deze bezocht en hadden we een mooi uitzicht op de Vikos kloof (900 m diep) en op de achterliggende bergen van het noordelijke Pindos gebergte. Daar ligt nog sneeuw op de toppen in het voorjaar.

We hadden gehoord dat je nog verder kon rijden naar een ander mooi uitzichtpunt en dat je daar ook vast je camper kwijt kon. Onderweg daar naartoe hadden we echt een fantastisch uitzicht ... De bergen hier zijn ruig met aparte rotsformaties en een bepaalde gelaagdheid in de stenen. We zijn niet naar het uitzichtpunt zelf gegaan, want het was al wat laat in de middag en hebben een mooie weide gevonden iets van de weg af waar we kunnen overnachten, voor het eerst wild. Heerlijk, dit voelt als echte vrijheid.

Morgen gaan we naar het uitzichtpunt en daarna willen we ergens in de buurt een wandeling maken met de rugdragers. We hebben een kaart van dit gebied en allerlei informatie, zodat we ons hier prima kunnen vermaken!Onze overnachtingsplek in het Zagoripark
[Map]Sent from my iPad by My Vacation HD app (www.myvacationapp.com)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten