zaterdag 15 juni 2013

Hoe doen Fleur en Jasmijn het?Day 45 - Hoe doen Fleur en Jasmijn het?vrijdag 14 juni 2013

Hoe gaat het met de meiden? Hoe 'doen' ze het? Aangezien we vandaag niet veel meer beleefd hebben dan relaxen en een beetje de camper in orde maken, vinden we het leuk eens over hen wat te schrijven.

Het reizen met de camper gaat goed. Ze vermaken zich samen en soms maken ze ook een beetje ruzie of hebben ze aandacht van ons nodig. Als we iets langer willen rijden en zij vervelen zich, dan gaat de tv aan met een dvd, maar vaak pas het laatste half uurtje. Voor hun leuk voor de afwisseling en dan kunnen wij ons concentreren op het zoeken naar een overnachtingsplaats.

FLEUR

Fleur doet het heel goed. Ze snapt dat we van plekje naar plekje rijden en snapt inmiddels ook wat een camping is. Ze snapt nog niet dat mensen hier in een andere taal praten en haar niet kunnen verstaan. De aandacht die ze krijgt van anderen maakt haar enerzijds verlegen, anderzijds vindt ze het ook leuk. Onze aandacht heeft ze net als anders hard nodig. Gelukkig kunnen we haar dat veel geven, maar niet altijd. En dan kan het zijn dat ze niet luistert. We zijn een korte periode wat strenger voor haar geweest, omdat ze zelfs erg slecht luisterde. Inmiddels gaat dat een stuk beter.

Fleur is er bovendien trots op dat ze al vier is en een grote meid. Eten gaat redelijk goed, alhoewel ze nog steeds gekker is op brood dan op avondeten. Chocoladepasta en ijsjes zijn haar favorieten.

Voorgelezen worden uit Jip en Janneke, spelen in het zand en zeewater, met haar muziekdoos, loopfietsen, mama-baby spelen met Jasmijn, tekenen, knippen en kleien vindt ze heerlijk. En mensen beter maken is helemaal haar ding.

Ze is inmiddels een beetje bruin geworden en haar haar wordt steeds blonder. Overdag slapen doet ze niet meer en 's nachts des te meer. Heel vaak ligt ze na 8 uur nog te slapen.

Ze heeft erg veel zin om naar school te gaan, alhoewel ze af en toe ook belevenissen vertelt die ze op het kinderdagverblijf heeft meegemaakt (met Yuki).

JASMIJN

Jasmijn verandert snel. Ze kan steeds beter praten en wil steeds meer dingen zelf doen. En aangezien zij ook 's nachts zoveel slaapt en 's middags nauwelijks meer in slaap te krijgen is, slaan we haar middagslaapje over. Des te leuker voor Fleur natuurlijk. En voor ons is het ook fijner, want nu hoeven we daar geen rekening meer mee te houden.

Ze is nog steeds zo temperamentvol, maar op sommige momenten kan ze heel rustig met iets bezig zijn en dan is ze helemaal van de wereld. Ze is niet verlegen en trekt veel aandacht van mensen om haar heen, vooral op haar loopfietsje. En sinds we haar wat strenger aanpakken, is ze wat minder driftig, of duurt het korter.

Ze vindt eigenlijk alles leuk wat Fleur ook leuk vindt om te doen, maar haar grote voorkeur gaat uit naar bezig zijn met haar. Ze wil heel vaak het haar van mama kammen of zogenaamd föhnen, tot vervelens toe en sinds we haar een setje met kapperspeelgoed hebben gegeven, fantaseert ze er helemaal op los.

Voor het slapen gaan heeft ze een nieuw spelletje ontdekt en dat is dat ze ons op onze ogen, wangen, neus en kin een kusje geeft en daarna in de hals. Bij Peter kriebelt dat af en toe als zijn baard een tijdje heeft gestaan. En als we dat bij haar doen, gaat ze enorm lachen als we proberen een kus in haar hals te geven. Erg schattig.

Sent from my iPad by My Vacation HD app (www.myvacationapp.com)

1 opmerking:

  1. Hoi allemaal, gelukkig dat de problemen voor een groot gedeelte opgelost zijn en dat het goed gaat met de meiden. Gaat de tijd daar snel of juist langzaam?
    Lekker blijven genieten :-)

    Groetjes, Daphne

    BeantwoordenVerwijderen