maandag 24 juni 2013

Zwarte Zee kust van BulgarijeDay 55 - Zwarte Zee kust van Bulgarijemaandag 24 juni 2013

Weer onderweg naar de volgende kustplek aan de Zwarte Zee, waren we gisteren in het Scheveningen van Bulgarije. We wilden staan op een parkeerplaats in het plaatsje Nesebar aan de kust, maar die parkeerplaats was vol. We moesten naar de andere kant van het mini-schiereiland van Nesebar. Daar konden we inderdaad staan bij de bussen. Bussen waren er nauwelijks en we stonden op een heerlijk winderige plek langs de boulevard van het schiereilandje. Met de kinderen zijn we meteen een rondje gaan lopen. Er waren alleen maar restaurantjes en toeristenwinkels. Van elk land kopen we twee sleutelhangers als aandenken voor de kinderen en die hadden we dan ook snel gevonden, inclusief sambaballen die Fleur zo leuk vond.

Bij de boulevard waar we stonden hadden we veel bekijks en sommigen keken ook naar de Europasticker op de camper. We moeten nog wel Bulgarije erbij plakken, want daar vertoeven we nu al een week. Ook wij konden mensen kijken en het viel ons op dat er echt geposeerd wordt als een vrouw gefotografeerd wordt. Vermakelijk om te zien. Het viel ons ook op dat de dames hier hoge sleehakken dragen.

Toen het donker was, vertrok de discoboot richting zee en 's nachts hebben we die ook weer terug horen varen..

Vandaag zijn we onderweg richting Varna, een rit langs de kust naar het noorden, en worden we heel gevaarlijk ingehaald door gekken die ons soms zelfs erg afsnijden. De weg zelf is goed en kronkelt door de heuvels en bossen.

....

We staan nu op een camping boven Varna (Kavarna) en met name Sanneke moet wennen aan de voorzieningen die hier zijn. Het water ruikt sterk naar zwavel en de wc- en douchegelegenheid is ehhm, tja, niet veul. Bovendien staan we naast een hotel met lawaaierige entertainment tot laat in de avond. Eerst was er geen wasmachine, later bleken we wel voor een paar Lev gebruik te kunnen maken van het hotel ernaast dat al héél lang niet meer in gebruik is, maar waar nog wel een oude Miele op een pallet staat en waarschijnlijk door henzelf wordt gebruikt. Het water liep er gewoon onder uit en werd via de betonnen grond en een putje afgevoerd. We wilden ook beddengoed doen, dus een wasmachine was meer dan welkom. Weliswaar met een zwavelluchtje, maar dat ruik je bijna niet.

We staan wel vlakbij het strand en de camping heeft een eenvoudig restaurant en we kijken uit op mooie krijtrotsen, net als aan de kust van Normandië in Frankrijk.

Morgen blijven we hier nog om de route voor Roemenië te bepalen. Voor een deel weten we dat, maar we willen nog eens goed kijken en een andere (Franssprekende) campinggast weet veel van Roemenië, dus wie weet kunnen we nog meer informatie inwinnen.De plaats Nesebar aan de Zwarte Zee
[Map]Sent from my iPad by My Vacation HD app (www.myvacationapp.com)

1 opmerking:

  1. Mooie avonturen weer, ik geniet lekker met jullie mee. Haha, een spaceship!!
    Voor mij is het nu ook aftellen geblazen,.. spannend!

    BeantwoordenVerwijderen