vrijdag 21 juni 2013

Relaxen aan het Batak meerDay 52 - Relaxen aan het Batak meervrijdag 21 juni 2013

Gisteren en vandaag zijn relaxdagen. Gistermiddag zijn we nog naar de kermis geweest. Een kermis met vooral wat activiteiten voor kleine kinderen. Een beetje opdringerige Spaanssprekende man probeerde ons allerlei activiteiten aan te smeren. Na de draai- en zweefmolen zijn we maar eerst wat gaan drinken. Fleur wilde heel graag nog op het springkussen dus gingen wij met een beetje tegenzin weer terug. Gelukkig waren er al meer mensen want aan het begin was er niemand. Onderweg naar de camping zagen we een aantal hotels en appartementen te koop staan. Komt het toerisme toch niet zo goed op gang hier?

Vandaag hebben we bepaald dat we morgen op tijd naar Hisar/Hisarya gaan en daarna naar een camperplaats ietsje verderop. De dag erna willen we naar de kust van de Zwarte Zee rijden om vervolgens richting Roemenië te gaan.

Ook ontdekten we weer water in de douchebak, die fungeert als opslagplaats voor spullen. Dat hadden we al eens eerder geconstateerd en nu weer. De stop was er uit gegaan en we vermoeden dat dat water komt van de afvoerslang die door een zuigende werking met het bovenluik half open tijdens het rijden water achterlaat in de douchebak. De waspoeder zat weliswaar in een plastic zak, maar met een gaatje... De doos met een 5 liter zak rode wijn was ook helemaal nat. De rest van de spullen die op de grond staan, zitten in plastic dozen. Peter heeft de stop maar gewoon helemaal dichtgemaakt.

Ondanks dat we een buitendouche hebben met alleen koud water, gebruiken we voornamelijk de solar douche (een aparte zak met water die het water in de zon lekker warm maakt) als we geen douchemogelijkheden hebben. De meiden vinden warm water veel fijner. Nu staan we op een camping met douches, maar het is ook gewoon leuk om de kinderen eronder te wassen. Zie bijgaande foto met Jasmijn onder de solar douche.

Fleur heeft zo'n beetje de hele dag met lego gespeeld onder de luifel. De legodoos kwam weer eens tevoorschijn nadat we de douchebak hadden leeggehaald.

Ook zijn we aan het fantaseren over volgende vakanties. We zijn erachter gekomen dat we met een kleinere camper ook erg goed uit de voeten kunnen. Voor deze reis is deze ruimte erg fijn, maar voor een paar weken in de zomer hebben we echt niet veel nodig. Een oudere VW camper zoals Dennis heeft, voldoet dan ook. Zeker als je de hele tijd buiten bent. Misschien houden we hem nog één jaar om volgend jaar naar Zweden te gaan en daarna verkopen om er een Vw voor terug te kopen waarmee we dan bijvoorbeeld naar Italië kunnen.

....

De douchebak affaire is helaas niet opgelost. Het euvel ligt aan de douchekraan die lekt, ook na wat modificaties. Geen man overboord hoor. Hoogstens vervelend. Alleen plastic bakken met spullen onderop plaatsen en een dweil ertussen. Regelmatig drogen is ook noodzakelijk.

Verder is op de camping half Bulgarije neergestreken om te kamperen. Het is weekend dus mensen zijn vrij. Onze kids liggen al lang en breed op bed. Bij de buren staat de barbecue aan en rent er nog een klein jongetje rond. De zon gaat prachtig onder en de krekels en kikkers laten hun mooiste geluiden horen. Zo hoort een vakantie te zijn!Jasmijn onder de solar douche
[Map]

Photo 1
[Map]Sent from my iPad by My Vacation HD app (www.myvacationapp.com)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten