zaterdag 13 juli 2013

Brașov!Day 72 - Brașov!donderdag 11 juli 2013

Rond 10 uur zijn we vanuit Sighișoara vertrokken naar Brașov, een grote stad in Transsylvanië. Rond lunchtijd kwamen we daar aan en we wilden graag met de kabelbaan naar boven. Gelukkig kon je de heuvel al van ver zien, maar daar is dan ook alles mee gezegd. 'Telecabina' staat in de stad nergens aangegeven. Uiteindelijk waren we in de buurt en bleek er een grote parkeerplaats voor bussen te zijn. Eigenlijk is het een weg langs een groot park en naast de stadsmuur waar bussen mogen parkeren, en wij. Uiteindelijk bleek dat de kabelbaan om de hoek is. Helaas begon het te regenen na de lunch, maar dat was van korte duur. Het uitzicht op de heuvel vonden we erg mooi, vooral omdat we zagen dat Brașov echt een mooie stad is. Het blijkt de mooiste Saksische stad van deze provincie te zijn, met recht!

Na de kabelbaantocht terug zijn we stad in gegaan en zagen we dat het een zeer moderne en zelfs mondaine stad is. De vrouwen lopen bijna allemaal in jurken en op hoge of sleehakken. Er zijn zeker ook bedelaars, maar we hebben in deze stad verder geen armoede of armoedigheid gezien. Overal restaurants en leuke winkeltjes. De huizen zien er prachtig en statig maar ook kleurrijk uit en de stad kent veel kerken. Ondanks de industrialisatiewoede van Ceaușescu is het historisch centrum nog bewaard gebleven. We hebben daar wat rondgeslenterd en een hapje gegeten. De kinderen vonden vooral de duiven op het grote plein leuk.

We staan nog steeds op de busparkeerplaats bij het park. Een prima plek om te overnachten, want het is naast twee speeltuintjes én het is gratis. We staan naast een basketbalveld waarop nu door een boel stoere jongens wordt gebasketbald en getraind op een paar fitnessachtige bankjes. We zijn over het voetpad van het park van allerlei mensen langskomen. Geen saaie plek in ieder geval!Fitnessbanken in het park van Brașov. Even oefenin
[Map]

Met de kabelbaan omhoog voor een mooi uitzicht ove
[Map]

Uitzicht over Brașov
[Map]

Een boekenwinkel aan het plein in historisch Brașo
[Map]

Het plein met haar fontein...
[Map]

..en duiven
[Map]Sent from my iPad by My Vacation HD app (www.myvacationapp.com)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten