maandag 8 juli 2013

De Vrancea streekDay 65 - De Vrancea streekdonderdag 4 juli 2013

Bij het opstaan kwam Peter erachter dat zijn slipper door vermoedelijk een dief op vier poten is gestolen. En hij had ook zijn plassporen achtergelaten op een van de camperbanden. Hmm.. We moeten dus nu nog beter over onze spullen waken (en niet alleen over onze kinderen). Gelukkig waren we net van plan om naar de nabijgelegen Carrefour supermarkt te gaan.

We hadden een afgemeten boodschappenlijst, anders kom je echt met karren vol in de camper. Ze hebben daar zo'n beetje alles en we hebben dan snel de neiging om teveel in te slaan, terwijl de voorraadkisten in de camper nog behoorlijk gevuld zijn.

We hadden geen zin meer om nog Brăila te bezoeken en we zijn daarom meteen doorgereden naar het noordwesten (provincie Moldavië). Onderweg konden we lunchen/picknicken langs de doorgaande weg bij een parkje en speeltuin. De weg voer ons door allerlei dorpen en we werden regelmatig met hoge snelheid ingehaald door vrachtwagens. Die houden zich niet aan het snelheidslimiet van 50 km/uur binnen de bebouwde kom of een inhaalverbod. En ze kunnen ook niet zo goed omgaan met een camper die linksaf wil slaan op de hoofdweg waar dat mag, met richtingaanwijzer aan en waar niet ingehaald mag worden... Roemenië is op sommige plekken best vlak en je zou hier in theorie prima kunnen fietsen, maar in de praktijk laten we het maar zitten.

We hadden informatie over een plek waar we konden overnachten, maar die vonden we bij nader inzien niet zo geschikt. We zijn toen maar verder gereden en nu staan we in een dorp (waarschijnlijk Burca, in de streek Vrancea) op een soort terrein tussen twee huizen bij een soort waterput met continu en stromend en drinkbaar water uit een leiding. De lokale mensen halen hier hun water en wij ook om water uit onze eigen watertank te besparen. We hebben nu al een aantal keer een oud vrouwke heen en weer zien lopen met twee emmertjes om water te halen.

We hebben aan mensen in de buurt gevraagd of we hier konden overnachten en dat was geen probleem. We zijn hier overigens wel een beetje een bezienswaardigheid. We staan op een plek waar veel mensen langskomen en we vingen iets op dat ze het over ons hadden ('hollandaise').

Onderweg zwaaien mensen nog wel eens naar ons en één keer haalde een auto ons toeterend in en stak de bijrijder zijn duim omhoog. Sommige mensen zijn echt heel vriendelijk, maar sommigen reageren niet of ingetogen of zelfs bot. Het verschilt dus heel erg.Onze overnachtingsplrk
[Map]

..met bijbehorende dorpswaterbron met heerlijk wat
[Map]Sent from my iPad by My Vacation HD app (www.myvacationapp.com)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten