zondag 28 juli 2013

Vervolg camperreis: op naar PolenDay 85 - Vervolg camperreis: op naar Polenwoensdag 24 juli 2013

De afgelopen dagen hebben we vooral bij het peuterbad en de thermaalbaden gezeten, een keertje gefietst in het dorp, gebarbecued, gelezen en gespeeld met de kinderen. Even bijkomen en opladen voor het laatste deel van de reis. Gistermiddag hadden we echter een vieze rotte-eierenlucht in de camper. We konden niet achterhalen wat het nou kon zijn. Waarschijnlijk was het de huishoudaccu die een paar dagen aan de stroom had gestaan. Gelukkig is de lucht nu weg, maar wel iets om de gaten te houden.

Vandaag hadden we weer een reisdag door Hongarije en Slowakije voor de boeg. Slowakije is toch weer een stuk armoediger en we hebben hier meer Roma langs de kant van de weg zien lopen dan in Roemenië. Ook zagen we luidsprekers aan de lantaarnpalen bevestigd (@pap, in SK heb je ze dus nog steeds, maar of ze gebruikt worden, geen idee). We twijfelden of we meteen door zouden rijden naar onze volgende bestemming in Polen aan een meer bij Solina, of dat we toch eerder een vrije plek zouden gaan zoeken. Het is het laatste geworden, want we vonden een leuke plek langs de kant van de weg waar wandelaars en fietsers een tocht kunnen starten en waar zelfs een provisorische WC is gebouwd. Er staat ook een open houten hutje bij met banken, een tafel en zelfs haardhout. Dát zijn nog eens leuke plekken. Weliswaar jammer dat het aan de weg ligt, maar deze is vrij rustig. We kwamen er bovendien achter dat we op de grens van Slowakije en Polen bivakkeren. We weten niet precies de scheidslijn, alhoewel we vermoeden dat we nog een paar meter in Slowakije zitten.

Dus daar zitten we dan, met het eten net achter de kiezen, meisjes op bed en het vuur aan. Het is hier al aardig fris en de warmte van het vuur is daarom meer dan welkom.Een klein stukje Slowakije
[Map]

Overnachtingsplek aan de grens SLowakije-Polen
[Map]

Avondeten in het bijbehorende houten hutje
[Map]

Met kampvuur erbij
[Map]Sent from my iPad by My Vacation HD app (www.myvacationapp.com)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten