zondag 21 juli 2013

HongarijeDay 80 - Hongarijevrijdag 19 juli 2013

Wat wandelen in het Apuseni-gebergte werd een kleine tocht van 2 km heen en 2 km terug. Peter was niet helemaal lekker die dag en de kinderen hadden ook niet veel zin in wandelen. Toch was het wel even leuk om van de omgeving daar te proeven. We liepen over de weilanden langs een weggetje bij Padiș en we zijn bij een Roemeense boerin in haar huisje (liever gezegd krot) geweest omdat ze kaas en Brenza, een soort kaasbroodje, aan ons wilde verkopen. Ook kwamen we onderweg een koeien- en schapenkudde tegen met herders en een heleboel honden. In de middag betrok het en werd het zelfs fris. We hadden behoefte aan meer rust en besloten om naar een camping te gaan aan de grens, zodat we even bij konden komen. Daar aangekomen was het geen leuke camping voor meerdere nachten en toen hebben we besloten om de dag erna al naar Hongarije te gaan, naar een goeie camping.

Zo gezegd zo gedaan en nu staan we in, jawel, Hajdúböszörmény op een thermaalbad camping voor teveel geld, maar op een heerlijke plek en een rustige camping met goede sanitaire voorzieningen. We hebben in Roemenië best veel gedaan en hier willen we even niet dingen bezoeken of zien en ons voorbereiden op Polen. Het is hier lekker zomerweer (30 graden met af en toe een wolk).

Toen we Hongarije binnenkwamen, leek het net alsof we Nederland binnenreden. Het is hier helemaal vlak, opgeruimd en er zijn zelfs fietspaden. Afgezien van het agressieve rijgedrag (inhalen waar het volgens onze maatstaven niet kan), voelen we ons hier al thuis, alhoewel de taal echt onmogelijk is.In het Apuseni-gebergte (RO)
[Map]

Eerste dag in Hongarije, lunchen in het gras
[Map]Sent from my iPad by My Vacation HD app (www.myvacationapp.com)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten