zondag 28 juli 2013

Eerste dag in PolenDay 86 - Eerste dag in Polendonderdag 25 juli 2013

We zouden maar 1,5 uur reistijd hebben. Maar ja, dan kom je een mooie houten kerk tegen en stop je om die te bekijken. Vervolgens konden we ergens verderop pinnen en bij een groenteboer wat inkopen doen. En toen begon ook nog het lange wachten op wegwerkzaamheden en stoplichten die heel lang op rood bleven staan, of mannetjes met spiegeleibordjes die het verkeer regelden. Eén keer moesten we zo lang wachten dat we maar wat broodjes zijn gaan smeren en hard gezongen hebben op Woezel en Pip muziek. De weg werd gedurende ongeveer 15 km behoorlijk onder handen genomen en dat kostte dus erg veel wachttijd. Daarna kwamen we een goeie supermarkt tegen en konden we grotere inkopen doen.

Uiteindelijk zijn we 6 uur onderweg geweest en we staan nu op een camping bij een groot stuwmeer bij Solina, een ontzettend toeristisch oord, zeker nu de Polen vakantie hebben. Het meer ligt tussen de beboste heuvels en morgen gaan we kijken of we bij het meer zelf kunnen komen en daar eventueel kunnen zwemmen.

We hebben al een beetje geoefend met Poolse woorden, maar dat is echt lastig te onthouden. En 'dank u wel' is bovendien lastig uit te spreken. Toch is het wel handig om woorden als brood, diesel, camping, sap en koffie te weten (en bier, en wijn..).Houten kerkje in het landschap van Polen
[Map]

Photo 1
[Map]

De twaalf apostelen afgebeeld in de houten kerk
[Map]Sent from my iPad by My Vacation HD app (www.myvacationapp.com)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten