maandag 1 juli 2013

Het regent, het regent...Day 62 - Het regent, het regent...maandag 1 juli 2013

Het heeft de hele nacht door geregend, gewaaid en af en toe ge-onweerd. Het water stroomde de weg af richting de Donau op de parkeerplaats waar wij stonden. In de ochtend bleef het zo hard regenen en waaien. Tegen 12-en werd het rustiger en toen hebben we het erop gewaagd om eruit te gaan. Toen ontdekten we wat de storm had aangericht in Tulcea. Op de weg 100 meter verderop was een boom omgevallen en in een straat waar wij later liepen had het water een halve meter hoog gestaan. Winkeliers waren aan het puinruimen en geparkeerde auto's hadden ook behoorlijke schade... We schrokken hier erg van. Voor de bewoners, maar ook het besef dat wij op de plek waar wij met ce camper hadden gestaan, erg geluk hebben gehad. We stonden in de luwte en niet op een plek waar het water ons iets kon maken.

Het was inmiddels behoorlijk afgekoeld en moesten onze lange broeken en regenjassen aan.

Na wat inlichtingen over een boottocht over de Donau delta bij de "Reservatia biosferie Delta Dunării" (Danube Delta biosphere reserve) organisatie hebben we de camper klaargemaakt en zijn we naar het dorp Murighiol gereden. Men adviseerde om daar een boot te regelen. We staan nu op een schattige kleine camping. De eigenaar kwamen we onderweg tegen en hij zag handel en wij zagen een mogelijke deal van een overnachting op een camping met boottocht. Vanavond hebben zijn vrouw en (schoon-)moeder voor ons vis en vette frietjes gebakken met knoflooksaus die zo scherp was, dat je tong er pijn van deed.

Onderweg naar Murighiol zagen we dat het ook daar behoorlijk geregend had. De weg naar dit plaatsje voert al langs de Donau delta en we zagen ineens een prachtige vogel voorbij vliegen. Heel lichtblauw en een heleboel andere kleuren. Als dit een voorbode is voor wat we morgen gaan zien... We hebben namelijk een boot kunnen huren via de campingeigenaar met een kapitein die ook Engels of Duits spreekt. De weersvoorspellingen voor morgen zijn erg goed, dus we kunnen gelukkig gaan.Trotse Fleur die net een eigen bouwwerkje van lego
[Map]

Avondeten op de camping in Murighiol
[Map]Sent from my iPad by My Vacation HD app (www.myvacationapp.com)

1 opmerking:

  1. Houdt de moed erin! En zoek beschutte plekjes met de camper!
    Morgen wordt alles beter ... :-)

    BeantwoordenVerwijderen