dinsdag 9 juli 2013

Een ander land?Day 69 - Een ander land?maandag 8 juli 2013

Opnieuw een lange reisdag, die uiteindelijk meeviel, omdat de wegen er goed begaanbaar waren. Het leek wel of we naar een ander land gingen, wat ooit ook zo is geweest. Vandaag hebben we de provincie Moldavië verlaten en ingeruild voor het toeristischere en rijkere Transsylvanië. Dat was duidelijk merkbaar. De huizen werden anders, de mensen (ooit behoorde deze provincie bij Hongarije), minder armoede en meer toeristen.

Het eerste deel van de route ging door een prachtig stuk Roemenië tussen rotsachtige bergen. Daarna kwamen we in Transsylvanië, waar het vlakker was door leuke dorpen met kleine en soms heel kleurrijke huizen. Sommige huizen hadden zelfs geen hoog hek eromheen, wat in Moldavië bijna ondenkbaar is. In Moldavië konden we moeilijker even langs de kant van de weg stoppen om foto's te maken. In een Transsylvanisch dorp lieten we die kans niet onbenut en we hebben meteen foto's genomen van de huizen van een dorp.

In Sighișoara, een grote en toeristische stad, staan we nu op een camping met zwembad.

's Avonds hebben we een pizza gegeten in het stadje en is Peter nog even naar de kapper geweest voor maar liefst 13 lei (€ 2,50).Dorp in Transsylvanië (1)
[Map]

Dorp in Transsylvanië (2)
[Map]

Dorp in Transsylvanië (3)
[Map]

Dorp in Transsylvanië (4)
[Map]Sent from my iPad by My Vacation HD app (www.myvacationapp.com)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten