maandag 1 juli 2013

Regen en onweer in TulceaDay 61 - Regen en onweer in Tulceazondag 30 juni 2013

In Roemenië kan het ook heel hard regenen, en onweren... Vanochtend was het aan de kust al wat winderig en volledig bewolkt. Onderweg naar het noorden, naar Tulcea, betrok het meer. De route naar Tulcea was heel apart. Een licht-glooiend en uitgestrekt landschap met landbouw als een lappendeken en weer veel zonnebloemvelden, maar zonder bergketens aan de rand zoals in Bulgarije. Je hebt het gevoel een beetje in niemandsland te rijden. Ook zagen we een aantal windmolenparken en veel hoogspanningsmasten.

Vanuit Tulcea kun je een boot huren om het twee na grootste deltagebied ter wereld te bekijken. We hebben al geïnformeerd bij de haven, maar het begon te regenen. We staan nu op de parkeerplaats van de haven naast een moskee en het heeft sinds vanmiddag gehoost en ge-onweerd. De parkeerplaats stond blank. Via Google live services op onze TomTom konden we zien dat het ook morgen een slechte dag wordt. We gaan dan maar Tulcea zelf bezoeken en we willen verder informeren wat de mogelijkheden zijn voor het huren van een boot.

Een middagje in de camper is eigenlijk ook heel gezellig. Zie de bijgaande foto van een geïmproviseerde modeshow met de nieuwe jurkjes van Sanneke (jurk Sanneke en jurk Fleur).Modeshow
[Map]Sent from my iPad by My Vacation HD app (www.myvacationapp.com)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten