woensdag 10 juli 2013

Vervolg SighișoaraDay 71 - Vervolg Sighișoarawoensdag 10 juli 2013

In het kader van af en toe iets voor jezelf doen, ben ik (Sanneke) nog even de stad in geweest, omdat we nog niet alles hebben gezien en om te kunnen wandelen. De stad is inderdaad sprookjesachtig of eigenlijk meer schilderachtig. Elk huis heeft een andere kleur en doordat het heuvelachtig is, is het erg leuk om doorheen te wandelen en foto's te maken. Na een wandeling langs de stadsmuur en door wat straatjes kwam ik uit bij de begraafplaats van de stad met een heleboel familiegraven, Duitse graven en zelfs een aparte plek voor een bataljon soldaten van de Eerste Wereldoorlog. Na een bezoek aan twee kerken (de St. Nicolaaskerk en de lager gelegen dominicanenkloosterkerk met geschonken Islamitische tapijten uit de 15e eeuw tentoongesteld) heb ik bij een Art & Coffee café even genoten van een heerlijke latte macchiato (naast koffie kun je in RO cappuccino uit een zakje krijgen..).

Morgen gaan we naar de stad Brașov waar we, als het lukt, een telecabina nemen naar het hoogste punt. We hebben overwogen om naar Bran te gaan, iets zuidelijker van Brașov, waar een kasteel staat dat ooit kort belegerd is geweest door de wrede prins Vlad III (ook wel Dracul of Dracula genoemd*). Aangezien dit de meest bezochte toeristische attractie in RO is en het verder niet veel meer te bieden heeft, slaan we het over.

*) sinds de verfilming van de roman Dracula is RO onlosmakelijk verbonden met de vampier in combinatie met deze prins Vlad III. Deze wrede Munteense prins werd ook wel de Spietser genoemd, omdat hij zijn vijanden op een houten spiets langs de ruggengraat spietste, waardoor zij langzaam doodbloedden. Hij deinsde ook niet terug voor het spietsen van kinderen en vrouwen...

Dracula betekent 'zoon van Dracul' en heeft niets te maken met de vampier, alhoewel dit commercieel goed wordt uitgebuit.

Sent from my iPad by My Vacation HD app (www.myvacationapp.com)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten