zaterdag 6 juli 2013

Het nonnenkloosterDay 64 - Het nonnenkloosterwoensdag 3 juli 2013

De dag begon weer mooi. Niet te warm en met een zacht windje. Voor het bezoeken van het nonnenklooster, of eigenlijk de kerk, moesten we een heuveltje over waar ook wat kalkoenen rondlopen. De kalkoenen reageerden op de kinderen en kakelden in koor als een van de kinderen een gil gaf.

In de kerk konden we gewoon foto's maken. Wat opviel was dat de kerk relatief jong was in vergelijking met de andere kloosters die wij gezien hebben.

Tijdens het wandelen in de buurt van de woningen van de nonnen zagen we diverse monniken aankomen met de auto. Even later zagen we een Roemeens-orthodoxe kerkbaas aan komen wandelen o.a. begeleid door waarschijnlijk de hoofdnon, zo zag ze er in ieder geval uit. We vermoedden dat er een bijeenkomst was tussen het nonnenklooster en deze monniken.

Er zou een museum bij het klooster moeten zijn en na wat zoeken vonden we deze, maar deze was helaas gesloten. Wel viel op dat de omgeving waar we waren goed verzorgd werd en er bloeiden volop prachtige bloemen en rozen.

Na dit bezoek zijn we vertrokken en kwamen we langs de Oekraïense grens. Dat konden we zien omdat we langs de rivier de Donau reden, die beide landen van elkaar scheidt.

Onderweg zijn we nog naar een opgraving van een heel oude crypte* geweest (Sanneke) en Peter bleef met de kinderen in de dorpsspeeltuin die ernaast stond.

Daarna zijn we met de pont overgestoken naar de stad Brăila (niet bepaald het pontje van Wijk bij Duurstede overigens met al dat vrachtverkeer dat er ook op moest).

We staan nu als enige op een camping bij Brăila, zodat we dit stadje morgen kunnen bezoeken, waarna we noordwestelijker gaan om meer van de provincie Moldavië te zien.

*) gebouwd in 370 n.Chr. De crypte bevatte de beenderen van vier christelijke martelaren: Zotikos, Attalos, Kamasis en Philipos.

Sent from my iPad by My Vacation HD app (www.myvacationapp.com)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten